06 | 2017

Jedete na dovolenou a bojíte se nechat své cennosti doma bez dohledu? Máme řešení!

Blíží se zase čas letních dovolených. Čas, na který se celý rok těšíme, ale zároveň máme trochu obavy. Bude doma zatím všechno v pořádku? Co když nás sousedé vytopí, co když vypadne elektřina a rozmrazí se lednička…a co když nás někdo vykrade?! Ubránit se zlodějům není jednoduché, ale při dodržování několika základních pravidel své šance proti nim zvýšíte.

Bojíte se nechávat věci doma nebo ve sklepě? Uskladněte si je u Perfect Storage.

  1. Neohlašujte veřejně (především na sociálních sítích, nebo nastavením automatické odpovědi na soukromém emailu), že se chystáte na dovolenou a na jak dlouho. Během dovolené také zkuste nesdílet fotografie s informacemi, jak dlouho ještě budete mimo domov.
  2. Když si pořídíte něco nového a nákladného do domácnosti, nemusí o tom přeci hned každý vědět. Vychloubat se majetkem není zrovna společenské a sdílení fotografií z vašeho krásně vybaveného bytu, je lákavou pozvánkou pro případného zloděje, který si pak rád počká, až nebudete doma.
  3. Pokud se před odjezdem rozmýšlíte, jestli zatáhnete rolety nebo žaluzie, aby vám zbytečně nevyšisovaly potahy, doporučujeme zvolit variantu „nezatahovat“. Permanentně zatemněná okna po dobu několika dnů jsou neklamnou známkou dlouhodobé nepřítomnosti obyvatel bytu nebo domu...
  4. Nedoporučujeme ani nechávat pootevřená okna na ventilačky. V případě domu se také ujistěte, že jsou pevně zavřená i sklepní a půdní okénka. Sice je příjemné se po dovolené vrátit do voňavého a vyvětraného domova, ale proč případným zlodějům ulehčovat život?
  5. Pokud máte někoho důvěryhodného a ochotného, svěřte mu klíče, ať se k vám párkrát přijde podívat. Při té příležitosti může vyvětrat a zalít květiny, ale hlavně vybrat schránku, aby se v ní nehromadila nevybraná korespondence, která na první pohled prozrazuje, že nejste doma.
  6. Nainstalujte po dobu dovolené spínací světla, která budou vytvářet iluzi obývané domácnosti. Rozsvěcet by se ideálně měly nepravidelně a na různě dlouhou dobu. Těch pár korun navíc za elektřinu se určitě vyplatí.
  7. Šperky, obrazy, památeční předměty, doklady a jakékoliv jiné cennosti během dovolené bezpečně uložte mimo byt. Snažit se je schovat někde doma není moc dobrý nápad. Pokud se k vám zloděj vloupá, ví ze zkušenosti, kde hledat a většinou má i dostatek času, aby se všude důkladně porozhlédl.
  8. Stejně tak i pokud vlastníte drahé sportovní vybavení – např. lyže, golfové hole, horské kolonedoporučujeme je ukládat ve sklepě domu, kde to (přiznejme si) není moc bezpečné, ani když jste doma a můžete na vše průběžně dohlížet.

Dodržení výše uvedených pravidel 1. až 6. snižuje šance, že vás po návratu domů čeká nepříjemné překvapení. Přesto je tu reálná šance, že k vykradení bytu dojde. Proto je dobré se na tuto variantu připravit a využít dočasný pronájem našich osobních skladů, kde si můžete všechny své cenné a důležité věci uložit.

Za klidný spánek během dovolené to přeci stojí, ne? :)