06 | 2017

Na co všechno můžete využít skladovací kóji a ani o tom nevíte

Místa pro uložení věcí není nikdy dost. Během života toho postupně nastřádáme hodně a rozměry našeho bydlení tomu přestávají stačit. Pak musíme řešit, kam uložit všechny potřebné věci.

Žena sedící na zemi obklopena spoustou krabic na stěhování

Málokoho přitom napadne využít možností skladů k pronájmu. Přitom díky nim můžeme vyřešit spoustu nejrůznějších situací:

    1. Sestěhovali jste se?

Dvě skříně, dva stoly, dva gauče…. Všechno máte dvakrát, ale společný byt jen jeden? Než se vám podaří se nadbytečného nábytku a vybavení zbavit po známých a přes bazary, uložte si všechno do skladovací kóje a v klidu si promyslete, co si třeba přeci jenom nenecháte…

    1. Rozrostla se vám rodina?

Je vás o jednoho víc a zdá se, že s tím bude v malém bytě problém? Nemusíte se hned stěhovat do většího a dražšího bytu. V klidu si proberte všechny věci a rozdělte si je na sezónní, které můžete dočasně uložit mimo byt, než je opět budete potřebovat. Chce to trochu logistiky, ale za více prostoru a pohodlí v bytě to stojí, ne?

    1. Přemýšlíte do budoucna?

Miminko vám už sice vyrostlo z kočárku, vaničky, postýlky a zavinovačky, ale protože mu plánujete pořídit sourozence, bylo by škoda se všech věcí zbavovat. Zvlášť, když jsou pořád v dobrém stavu. Jedna možnost je dočasně vybavení pro miminko půjčit kamarádce nebo příbuzné, které ho aktuálně využije. Ale není jisté, že se vám vše vrátí ve stejném stavu, jako jste to půjčovali. Bezpečnější varianta je vše, co chcete pro své budoucí děťátko schovat do pronajaté skladovací kóje, kde vám to nebude překážet, ale zároveň se tomu ani nic nestane.

Dětské oblečení a hračky

    1. Malý byt, velké plány?

Známý se stěhuje a nabídl vám zadarmo skříň, kterou jste vždycky obdivovali? Kamarádku už nebaví rozkládací sedačka, na které jste při návštěvě rádi spali, a zdála se vám úžasně praktická? V současné chvíli se vám ale do bytu ani jedna z těch skvělých věcí nevejde a čas se krátí. Pak je dočasné využití skladovacích prostor, které jsou pro vás připraveny ihned, dobrý nápad!

    1. Spousta koníčků?

Rádi v zimě lyžujete a běžkujete, na jaře vás nikdo nedostane ze sedla kola, v létě jste zapálenými vodáky, spíte pod stanem a lezete po horách? Všechno potřebné sportovní vybavení zabere spoustu místa, to ale neznamená, že byste se kvůli omezenému prostoru svého bytu měli omezovat i vy. Všechno, co zrovna v daném ročním období nepotřebujete, si můžete bezpečně uložit do malého skladu k pronájmu.

    1. Změna ročních období?

Střídání ročních období neznamená změnu jen v našich šatnících, ale i pravidelnou výměnu letních a zimních pneumatik. Pokud jste dosud pneumatiky ukládali po známých nebo vám zabíraly půlku sklepa, zkuste je příště uložit do skladovací kóje, kde je nebudete mít každý den na očích, a nikomu nebudou překážet.

    1. Zvelebujete svůj domov?

Rekonstruujete koupelnu? Malujete? Modernizujete kuchyň? Pak je lepší po dobu náročných prací uklidit důležité nebo rozměrné věci, které pracím překáží, z bytu.  Nemusíte se pak bát, že vaše obrazy, krásný koberec nebo starožitný stolek dojdou úhoně. Na jak dlouho potřebujete vše uložit je jen na vás – doba pronájmu je flexibilní.

  1. Nechcete se rozloučit?

Některé věci mohou být nepraktické, nemoderní, naprosto mimo váš vkus, zabírají spoustu místa, ale přesto se jich nechcete zbavit. Jsou totiž po někom, kdo vám byl blízký, na kom vám záleželo a tyhle věci vám ho připomínají. Díky nim máte pocit, že tu pořád je. Prostě se jich nechcete zbavit, ještě na to nenazrál čas, nebo plánujete, že je jednou ukážete vašim dětem…

Staré černobílé fotografie na zdi

Určitě sami přijdete na spoustu dalších důvodů, kdy by se vám pronájem skladu hodil. Život přináší spoustu změn, ale není nutné hned dělat radikální rozhodnutí a začít se všeho zbavovat. Někdy jde totiž jen o sezónní věci, nebo věci, které se budou hodit v budoucnu, a někdy je to něco, s čím se prostě rozloučit nechceme…